Izrada prema narudžbi

RECITE TO KNJIGOM….
U mogućnosti smo izraditi personalizirane rokovnike, knjige, kuharice, albume za fotografije i tomu slične uradke. Sve faze radova koje su uključene u njihovu izvedbu izvode se ručno. Rezanje i savijanje papira, šivanje knjižnog bloka, obrezivanja knjiga, izrade korica koje uključuju i njihovo ukrašavanje raznim knjigoveškima tehnikama, sve te radnje su ručni rad. Nudimo mogućnost vašeg osobnog odabira svih elemenata knjige. Napišite nam što želite: tvrdi uvez ili mekani, od čega želite da budu izrađene korice (drvo, ljepenka, koža, pergamena, papir), konac kojim šivamo knjižni blok može biti u boji (bijela, slonovača, crna, crvena, zelena, žuta, plava…ili ćemo konac obojati prema vašem zahtjevu), a tehnika šivanja također se može navesti. Samo nebo je granica… Materijali kojima možemo presvući korice su: koža, pergamena, baršun, platno ili papir u bojama najsličnijima koje navedete. Možete odabrati vrstu i boju zaglavne vrpce, želite li bojani obrez knjige ili špricani?I to možemo napraviti za Vas… Na taj način Vi se izravno  uključujete u odabir materijala, boja, tehnika, veličine i samim time postajete dionikom u izradi personaliziranog rokovnika. U ovoj ponudi od Vas očekujemo vrlo jasne ciljeve koje ćemo za Vas nastojati realizirati.
Materijali koje koristimo najvećim dijelom su konzervatorske kvalitete, a dio materijala je recikliran ili spada u tzv. upcycling. U postavkama možete ubaciti podatke što vam odgovara i saznati koliko traje izrada rokovnika i kolika mu je cijena… Isto tako dio rokovnika je izrađen po našem guštu i kao takav ponuđen na prodaju.
Možete izabrati između ponuđenih modela kutije, a možete zatražiti i izradu neke posebne kutije prema vašoj ideji. Izrada zaštitnih kutija na zahtjev traje, pa vas molimo da to imate na umu.
METALNE KOPČE I UKRASI ZA KORICE
U fotogaleriji možete vidjeti dio kopči i ukrasa koje izrađujemo za knjige koje restauriramo, te u slučaju da trebate kopču ili metalno kvačilo, nitance ili nešto od rubnih ukrasa, slobodno nam se obratite. U procesu izrade bitno je samo reagirati na vrijeme, jer kopče se izrađuju u potpunosti ručno, a to je vrlo zahtjevan i težak i dugotrajan posao. Možemo izraditi kopče prema Vašem predlošku, no za to je potreban Vaš nacrt…
IZRADA UKRASNIH PAPIRA ZA KNJIGOVEŠKE POTREBE
U pripremi je izrada papira koji služe za opremu korica i/ili za izradu predlista/zalista, a radi se o marmoriranim papirima i o tzv. klajster papirima. Oni su izrađeni po uzoru na povijesne izvornike, a dio ih je autorski uradak. U procesu njihove izvedbe služimo se starim tehnikama izrade marmor papira, a za klajster papir koristimo posebno pripremljeni škrob uz dodatak visokokvalitetnih pigmenata.
OSTALO (npr. izrada uveza za potrebe filmske industrije i kazališta)
(npr. Izrada uveza za potrebe filmske industrije i kazališta): izrađujemo replike knjiga za potrebe filmske industrije ili kazališnih predstava. Nudimo širok spektar raznih vrsta uveza, oblika i veličina, a na vama je samo da dođete do naše radionice, vidite što radimo i odaberete uvez ili nešto slično što odgovara vašim potrebama,